play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    40UP Radio 40UP

  • cover play_arrow

    Muziek van Kust Tot Kust - 23-06-2024 Jan Emous

Nieuws

Hubert van Hoof overleden

today31/12/2023 581 20

Background
share close

Droevig nieuws, Amigos de Musica: op oudjaarsdag 2023 is 40UP-programmamaker en radio-icoon Hubert van Hoof overleden. Hubert maakte sinds 2017 wekelijks zijn “Hubert On The Air” voor 40UP Radio, een programma dat opviel door een smaakvolle en brede muziekkeuze. Zijn devies was dat binnen het programma alles met alles te maken moest hebben: het ene nummer leidde associatief weer tot het volgende en dat leidde vaak tot verrassende platenkeuzes.

Hubert begon zijn radiocarrière in 1973 bij de Regionale Omroep Zuid in Maastricht, waar hij jongerenprogramma’s maakte en verslag deed van de festivals. Ook schreef hij voor Muziekkrant Oor en andere bladen. In 1975 beleefde hij zijn finest hour toen hij bij de AFN in Duitsland een uitzending van de wereldberoemde en door hem bewonderde Amerikaanse diskjockey Wolfman Jack bijwoonde en ook zelfs nog bij hem in de uitzending kwam (zie foto). Vanaf 1978 maakte hij samen met Bram van Splunteren (nu ook werkzaam bij 40UP Radio) en Robert ten Brink voor de KRO het spraakmakende Hilversum 3-programma De Noenshow, een programma dat zich weinig aantrok van radioformats en waarin gewoon de muziek gedraaid werd die men leuk vond. Later verhuisde hij naar de avond en maakte hij o.a. het programma Op Slag Van Maandag. In de jaren 90 ging hij weer terug naar Limburg, waar hij voor regionale omroep L1 jarenlang vele programma’s presenteerde.

Na zijn pensionering in 2017 ging hij radioprogramma’s maken voor 40UP Radio. “Hubert On The Air” maakte hij wekelijks zonder ooit een week over te slaan tot aan zijn dood. Zijn laatste (al eerder opgenomen) uitzending was op de dag van zijn overlijden, 31 december 2023.

Jaarlijks besteedde hij in een decemberuitzending aandacht aan de muzikanten die ons het afgelopen jaar ontvallen waren of, zoals hij het noemde, “waren vertrokken naar Rock ’n Roll Heaven”. Nu is hij zelf onderweg, of misschien al aangekomen. Het zal niet lang duren voor hij ook daar achter de microfoon zit….

(Foto: Gert de Bruijn)

Written by: admin

Rate it