play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    40UP Radio 40UP

  • cover play_arrow

    Muziek Van Kust Tot Kust - 14-07-2024 Jan Emous

Show

40UP Beat – DJ Mark van Dale

Background
share close
Vrijdag 23:00 trending_flat 00:00
Zaterdag 23:00 trending_flat 00:00

40UP BEAT – DJ MARK VAN DALE

Rotterdamse DJ Mark van Dale (echte naam Marc Pols). Begin jaren ’80 begonnen bij piratenstations en via het zendschip van Radio Caroline (Ross Revenge) in ’86 live te beluisteren op Radio Monique 963.

Daarna diverse shows op het zeer succesvolle Stads Radio Rotterdam waar hij o.a. het eerste ‘harde’ houseradioprogramma Turbulentie presenteerde. Na een eerste ontmoeting met zijn partner-in-crime Erik de Koning gingen zij zelf dansmuziek produceren. Eerst het harde spul maar na een dronken avond in de Amsterdamse iT besloot men meer melodieuze en groovy produkties te gaan maken.

Dit resulteerde in het uitbrengen van zo’n 100 maxi-singles en evenzoveel remixen. Scoorde in ’98 een wereldhit met  een dansversie van “Bittersweet Symphony” van The Verve, genaamd “Waterverve” waarna hij prompt populair werd als club dj met eigen clubavonden in Escape Amsterdam en Asta in Den Haag.

Na vijf jaar op Curacao bij Paradise FM de ochtendshow gedaan te hebben weer terug in nederland op de radio bij Wild FM en als Club DJ op vele festivals  en evenementen zoals 40 up en op 40 up radio.

Iedere zaterdag hoor je een nieuwe show, op vrijdag de herhaling van de vorige week.


Rate it