play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    40UP Radio 40UP

  • cover play_arrow

    WIQC - 22-5-2022 Hans Vandenburg

Show

Train to nowhere – Vic van de Reijt & Frits Jonker

Background
share close
Dinsdag 23:00 trending_flat 00:00
Zondag 10:00 trending_flat 11:00

TRAIN TO NOWHERE – VIC VAN DE REIJT & FRITS JONKER

Vic van de Reijt en Frits Jonker nemen je mee op een reis die alle kanten op kan gaan. Elke week bedenken ze een nieuw thema en verrassen ze elkaar èn de luisteraar met hun bijzondere en bizarre vondsten uit de Nederlandse, Duitse, Franse, Italiaanse en Engelstalige muziek.

Vic van de Reijt publiceerde in 2013 zijn Groot 45-Toerenboek, waarin hij al zijn stukken bijeenbracht over bedreigde muzieksoorten als het Nederlands, Frans, Duits, Italiaans en Surivlaams. In Train to Nowhere draait hij vooral uit zijn legendarische singletjescollectie (Vic’s Vinyl). Naast muziekliefhebber is hij (ex-)uitgever, cd-samensteller, bloemlezer en biograaf van Willem Elsschot.

 Frits Jonker is vormgever, lettertekenaar, uitgever van het eenmanstijdschrift ShowCase, huisschilder en muzikale alleseter. In Train to Nowhere neemt hij je mee op een reis met onbekende bestemming, er komen vergeten cowboyzangers voorbij, Koreaanse beatmeisjes en obscure gospelzangeressen. Kortom: muziek die je nooit op radio hoort!

Iedere zondaghoor je een nieuwe show, op dinsdag de herhaling van de vorige week.


Rate it