play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    40UP Radio 40UP

  • cover play_arrow

    Muziek van Kust Tot Kust - 23-06-2024 Jan Emous

Show

Train to Nowhere – Vic van de Reijt & Bart Ganzeman

Background
share close
Dinsdag 23:00 trending_flat 00:00
Zondag 12:00 trending_flat 13:00

TRAIN TO NOWHERE – VIC VAN DE REIJT & BART GANZEMAN

Vic van de Reijt en Bart Ganzeman nemen je mee op een reis die alle kanten op kan gaan. Elke week bedenken ze een nieuw thema en verrassen ze elkaar èn de luisteraar met hun bijzondere en bizarre vondsten uit de Nederlandse, Duitse, Franse, Italiaanse en Engelstalige muziek.

Vic van de Reijt publiceerde in 2013 zijn Groot 45-Toerenboek, waarin hij al zijn stukken bijeenbracht over bedreigde muzieksoorten als het Nederlands, Frans, Duits, Italiaans en Surivlaams. In Train to Nowhere draait hij vooral uit zijn legendarische singletjescollectie (Vic’s Vinyl). Naast muziekliefhebber is hij (ex-)uitgever, cd-samensteller, bloemlezer en biograaf van Willem Elsschot.

Bart Ganzeman verzamelt al vanaf 1965 vinyl en hij is een vaste klant van Concerto. De muziek in zijn verzameling rockt en is vooral stevig en hard. Jarenlang heeft hij bij de LOL het programma
Zolderrock gepresenteerd, maar nu is de muziek van zijn voorkeur bijna niet meer op de radio te horen. Hij is ook daarom erg enthousiast om met Vic weer plaatjes te gaan draaien. Voor Train to Nowhere doet hij wat water bij de wijn, toch kruipt het bloed soms waar het niet kan gaan.


Iedere zondag hoor je een nieuwe show, op dinsdag de herhaling van de vorige week.


Rate it